Haberler
BİGİS | ISAF Security 2022 Fuarında Üyeleri İle Buluştu

Sektörün en önemli etkinliklerinden olan, ISAF Bilişim ve Güvenlik Fuarında yerini alan, Türkiye'nin ilk ve tek Bilişim Elektronik ve Güvenlik İşverenleri Sendikası olan BİGİS, sektör paydaşları ve üyeleri ile bir araya geldi. Son derece önemli konular hakkında değerlendirmeler yapan yönetim kurulumuz, henüz teşkilatımıza katılmamış firmalara, sendikamızın sektör için neleri hayata geçireceğini anlattı.

18.10.2022
Bigis Medipol Bahçelievler Sağlık İş Birliği

Bilişim Güvenlik ve Elektronik İşverenleri Sendikası üyeleri, eş, çocuk, anne,baba ve kardeşlerine kurum kimlik kartlarıyla başvurmaları halinde Medipol Bahçelievler Hastanesinde sunulacak tüm hizmetlerde SGKlı hasta farkı ve cari fiyatlar üzerinden %20 indirimli olarak hizmet sunulacaktır.

17.08.2022
Nace Kodu Başvuru Dilekçesi

PDF Sayfa 5 (C.2 Faaliyete İlişkin Teknik Açıklamalar) ve (C.4 Değişiklik Önerisi ve Nedeni) Başlıklar için, Siz Değerli Sektör Paydaşlarımızın Görüşlerine Önem Veriyoruz. Lütfen, Kırmızı ile Yazılı Alanlar Hakkında Fikirlerinizi Bizimle Paylaşınız."

06.07.2022
(MYK) Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan Olumlu Gelişmeler

(MYK) Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan olumlu dönüşler. Göreve geldiği günden itibaren hız kesmeden çalışmalara devam eden Genel Başkan Engin GÜL ve ekibi, geçtiğimiz aylarda Mesleki Yeterlilik Kurumu MYK ile görüşme gerçekleştirmiş, sektörümüzün uygulama firmaları için, Ulusal Meslek Standardı UMS ve Ulusal Yeterlilik UY belgelendirmesi talebinde bulunmuştu.

27.06.2022
BİGİS'den (TİSKO) Genel Başkanı İlhami ERTAŞ’ a, teşekkür plaketi

Üye İş Yerlerinin Hak ve Menfaatlerini korumak kollamak ilkesi ile yola çıkan, Bilişim Güvenlik ve Elektronik İş Verenleri Sendikası BİGİS, Üye firmaların Teknik Personellerine Profesyonel Eğitmen Eşliğinde, Temel Network Eğitimi-1 isimli seminer düzenledi.

14.06.2022
Bigis Temel Network Eğitimi - 1 Eğitmen Cemal TANER

Ağ temelleri, Ağ cihazları, Ağ protokolleri Fiziksel Katman, Veri Bağlantısı Katmanı, Ağ Katmanı ve Taşıma Katmanı Protokolleri ARP Protokolü ve Broadcast Kavramı Temel Switch Yapılandırması VLAN, Trunk, DTP ve Access Port Yapılandırması Güvenli Erişim SSH Yapılandırması Spanning Tree Protokolü ve Yapılandırması

21.05.2022
Spor işverenleri sendikası iftar yemeği

Bilişim Güvenlik ve Elektronik İşverenleri Sendikası BİGİS Genel Başkanı, Engin GÜL ve Teşkilat Başkanı Zülfikar ALTUNAY, Beyoğlu belediyesinin katkıları ile düzenlenen Spor İşverenleri Sendikası iftar yemeği organizasyonuna katılım sağladı, Tüm İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSKO), Türkiye Karate Federasyonu, Ticaret ve İşbirliği Konseyi ATİK, Dünya Ticaret Konseyi ASEL, Beyoğlu Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe Başkanın da katıldığı iftar yemeği birlik içinde eda edildi.

28.04.2022
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Türk Lirası açıklaması

Değerli Üye İş Yerlerimiz; 19.04.2022 tarihinde, 31814 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, Döviz Cinsinden Olan Yurt içi Ödemelerin TL Olarak Yapılma Zorunluluğu Türk Parası kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı karara göre; Yurt içinde yapılan ticari mal satışlarında sözleşmeler ve faturalar döviz cinsinden belirlense bile ödemelerin TL cinsinden yapılması zorunlu hale gelmiştir.

22.04.2022
BİGİS Yönetim Kurulu, Düzenlediği Organizasyon ile bir araya geldi.

Bilişim Güvenlik ve Elektronik İşverenleri Sendikası BİGİS Yönetim Kurulu, Düzenlediği Organizasyon ile bir araya geldi. Genel Başkan Engin GÜL önderliğinde düzenlenen organizasyonda Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu Başkanları ve Üyeleri bir araya geldi.Teşkilatlanmanın sürecinden ve öneminden bahseden, Genel Teşkilat Başkanı Zülfikar ALTUNAY üyelikler hakkında bilgi paylaşımında bulundu,

23.03.2022
Ötv Tarife Değişikliği Basın Açıklaması

Bilişim Güvenlik ve Elektronik İşverenleri Sendikası, (BİGİS) Kuruluş amaçlarından olan "Üyelerin Hak ve Menfaatlerini Koruyup Kollamak" adına, Gelir İdaresi Başkanlığından yeni ÖTV Tarife Değişikliği hakkında bilgi talebi, Gelir İdaresi Başkanlığınca Yanıtlandı. Açıklamayı Siz Değerli Üyelerimiz ile Paylaşıyoruz.

24.02.2022